Вівторок, 19.02.2019, $TIM
E$
Вітаю Вас Гость | RSS

ВОЛОХІВКА-СЛОБОЖАНЩИНА-УКРАЇНА

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Грудень » 17 » Миколайчики - доступні рецепти
20:41
Миколайчики - доступні рецепти

Цікаве печиво, прикрашене глазур'ю і кольоровими посипками, не тільки апетитно смакуватиме: воно може стати й чудовим подарунком на День Святого Миколая близьким та друзям. Адже так приємно отримати щось, із любов'ю виготовлене своїми руками!
Смачні коржики з медом печуть не тільки у формі святого Миколая, хоча саме на це натякає їхня назва. Вони бувають і у вигляді сонечка, зірок, місяця, ялинок, сніжинок,птахів, навіть козаків та янголів. 

РЕЦЕПТ 1  ПРЯНИКИ-МИКОЛАЙЧИКИ

Інгредієнти для пряників: 

• 100 г масла 

• 300 г муки

• 2 яйця

• 40 г крохмалю

• 90 г меду

• 1 ч.л. розпушувача для тіста або сода

• 100 г цукру 

• можна додати імбир або корицю

Інгредієнти для глазурі для печива: 

• 1 яєчний білок

• 1 ч.л. лимонного соку

• приблизно 200-240 г цукрової пудри

1. Спочатку треба збити масло. Потім додати усі інші інгредієнти та перемішати. 

2. Поставити тісто на холод не менше, як на 1 годину.

3. Розкатати шаром пів сантиметра, формоч¬кою повирізати миколайчики.

4. Скласти на деко, злегка змащене олією. Випікати 5 хвилин в гарячій духовці.

Яєчний білок збиваємо міксером, додаємо лимонний сік. Коли білок вже буде трохи щільним додаємо потрохи цукрову пудру, і збиваємо доки глазур не стане густою.
Чим густіша глазур, тим скоріше вона буде застигати та легше буде малювати нею контурні малюнки на миколайчиках. В той же час нею важче буде покривати пряники повністю. 
Розділяємо глазур на декілька частин, щоб змішати з харчовими барвниками: сік буряку, моркви, синьокачанної капусти, какао або чорний шоколад.

РЕЦЕПТ 2 "Миколайчики" з медом

Для тіста:

• борошно — 600 г;

• маргарин — 150 г;

• цукор — 200 г;

• яйця — 2 шт.;

• яєчні жовтки — 2 шт.;

• рідкий мед — 150 г;

• мелена кориця — 0,5 чайної ложки;

• гвоздика — 0,5 чайної ложки;

• сода — 1 чайна ложка;

• сметана — 2 столові ложки.

Для глазурі:

• цукрова пудра — 1 склянка;

• яєчний білок — 1 шт.;

• лимонний сік — 0,5 чайної ложки.

 

Просіваємо борошно, додаємо туди соду і натертий маргарин, перемішуємо. Вкидаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на цілу ніч. А вже вранці розкачаємо тісто до товщини 0,5 см і сформуємо з нього майбутніх миколайчиків.

Деко змастимо олією і притрусимо борошном. Покладемо на нього змащені збитим яйцем коржики і випікатимемо за температури 180°C, аж поки вони не стануть золотистими.

Тим часом приготуємо глазур: гарненько зіб'ємо білок, поступово всипаючи до утвореної піни цукрову пудру та додаючи лимонний сік.

Як тільки миколайчики спечуться і трохи охолонуть, покриємо їх глазур'ю.

 

РЕЦЕПТ 3 Миколайчики від Майстер Шеф

Складові для тіста:

• Борошно – 300 г

• Мед – 3 ст. л.

• Вершкове масло – 100 г

• Цукор – 150 г

• Яйця – 2 шт.

• Розпушувач – 10 г

• Какао – 25 г

• Імбир – 30 г

Складові для начинки:

• Чорнослив – 200 г

• Волоські горіхи – 100 г

Складові для глазурі:

• Сік – 0,5 лимона

• Цукрова пудра – 100 г

 Приготування тіста:

1. Змішайте сухі інгредієнти – борошно, какао,розпушувач і прянощі. Додайте суміш з м’якого масла, цукру та меду.

2. Ретельно перемішайте, дайте охолонути, потімдодайте яйця.

3. Вимішайте тісто, розкатайте та сформуйтепряники. Покладіть начинку між двома половинками та склейте їх.

4. Випікайте 15 хвилин при температурі 200градусів. Після випікання помажте пряники глазур’ю.

Приготування начинки:

Перемолоти чорнослив з волоськими горіхами в блендері (або порубати ножем). Можназамінити будь-яким джемом або варенням.

Приготування глазурі:

Для глазурі розмішайте лимонний сік з цукровою пудрою до стану млинцевого тіста. Нанести зверху на готові, трохи захололі пряники.

РЕЦЕПТ 4 Миколайчики (медові пряники) 

СКЛАД: 7 склянок борошна,

1 склянка цукру,

2 склянки меду,

сода на кінчику ножа,

три чверті склянки води.

 Змішайте в баняку цукор, мед і воду, поставте його на вогонь і доведіть до кипіння. У злегка охолоджену суміш поступово додайте борошно, замісіть тісто і поставте його на півгодини для охолодження. Розведіть соду, змішайте її з тістом, залиште на столі хвилин на десять, потім розкачайте його товщиною в півтора сантиметра і наріжте пряники спеціальною формочкою або склянкою. Пряники розкладіть на деці, посипте борошном і випікайте при температурі 220°С 15-20 хв.

 Глазур для медових пряників: Залийте 1 склянку цукру 0,5 склянками води, повільно варіть, знімаючи піну, поки рідина не стане тягнутися з ложки як товста нитка. В отриманий сироп додайте трохи ваніліну або ванільного цукру, можна корицю. Після того, як глазур злегка охолола, можна почати глазурувати пряники. Великі пряники треба змастити зверху пензликом, а дрібні пряники прямо опускають в посуд з глазур’ю цілком. Покриті глазур’ю пряники розкладіть на деці, поставте деко в розігріту до 50-60 ° С духовку, підсушіть пряники до появи зверху блискучої білуватої скоринки

Переглядів: 2392 | Додав: Зимовський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
погода
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Block title