Склад:
Борошно - 2 кг Молоко - 4 склянки Жовтки - 20 Дріжджі - 200 гр. Маргарин(масло,олія) - 400 гр. Цукор - 400 гр. Ізюм - 200 гр. Сіль - 1 ч.л. Лимон (цедра)-1 шт.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 2 ст. ложками цукру та 4 ст. ложками борошна.Коли розчина почне бродити,влити її у посудз борошном,додати розтерті з цукром жовтки,посолити,замісити.Місити до появи пухирців, і тоді влити розтоплений жир,знову добре перемісити,щоб тісто ввібрало жир,додати промитий ізюм,цедру,вимісити,накрити і поставити,щоб підійшло.Коли тісто збільшиться в об"ємі вдвоє,частину його викласти в форму,дно якої застелене промащеним папером,заповнити форму на третину і поставити ,щоб підійшло,змастити яйцем і пекти в дуовій шафі з температурою 190 - 200* С -т 45хв Після випікання можна змастити верх помадкою.
|